Vier typen onbewuste obstakels

Dagelijkse stress "vecht of vlucht"

We ervaren dagelijks vele momenten waarin ons lichaam in een vecht of vlucht staat komt. Omdat we niet gaan vechten of vluchten hoopt de stress zich op in ons lichaam en verkeren we langdurig in die staat die we een korte tijd aankunnen. Dit is de oorzaak van veel dagelijkse klachten en kan uiteindelijk tot een burn-out leiden. Met een simpele ademhalingstechniek waarbij we de stress momenten van de dag opnieuw beleven en van hun lading ontdoen, kunnen we zorgen dat je de nacht stressvrij ingaat en de volgende ochtend uitgerust opstaat. Allen dit al kan je berijden van een groot aantal klachten!

 

Je nooit verwerkte emotionele ervaringen "oh daar wil ik het niet over hebben..."

 We kennen allemaal situaties die uiterst pijnlijk zijn geweest en die we ontvlucht zijn door er niet meer aan te denken. Zodra we eraan denken voelen we wrok, boosheid en teleurstelling. We kunnen de betrokken personen niet vergeven. Deze onafgemaakte gevoelens dragen we soms jaren bij ons en tasten ons van binnen uit aan. We doen er alles aan om er niet mee geconfronteerd te worden en mijden situaties en personen die ons confronteren met deze gevoelens. We gaan samen jouw onverwerkte emotionele gebeurtenissen voltooien zodat andere mensen niet hoeven te  veranderen en jouw lading neutraal wordt en je er vrij van kunt zijn!

 

Je onbewuste overtuigingen en gewoontes "ik ben niet goed genoeg..." "ik ben lelijk..."

 

  Zo kan je een lange lijst  maken met negatieve overtuigingen over onszelf en anderen. Deze liggen opgeslagen in ons onderbewust zijn. Als we bewust positiever over onszelf en anderen willen zijn worden we in de praktijk al gauw verslagen door deze overtuigingen. Vaak met de inleidende gedachte: "zie je nou wel..."

 

Je onbekende en onverklaarbare angsten

 

 Je durft iets niet en je weet niet waarom. Je hebt een hekel aan  bepaalde situatie. Soms reageer je fel en sterk defensief op bepaalde personen of raakt sterk geïrriteerd sommige dingen kan je totaal niet verdragen en je weet niet waarom. Dit heeft een voor jou onbekende oorzaak en zit diep in je onderbewustzijn. De uitwerking is er maar je hebt er geen grip op. Het gaat over niet bewust meegemaakte momenten van als bedreigend ervaren situaties.  "De zogenaamde spookclusters" Je hebt daarna allerlei gewoontes ontwikkeld om te voorkomen dit cluster actief wordt. Gelukkig kunnen we op een simpele directe manier zo'n spookcluster opsporen. Het is spannend en bevrijdend en daar help je bij!